Vaarbewijs
1 & 2

Klein vaarbewijs 1

tIn samenwerking met Vaarschool 4U uit Koudekerke organiseren wij op diverse data de cursus klein vaarbewijs 1.

Klein vaarbewijs 1 is het vaarbewijs voor de pleziervaart. Met dit vaarbewijs mag u alle soorten schepen besturen, mits ze niet langer zijn dan 25 meter. Er geldt geen maximum aantal pk’s. Het vaargebied is wel beperkt. Met Klein Vaarbewijs 1 mag u varen op alle rivieren, kanalen en meren. Grotere wateren als de Oosterschelde, Westerschelde, het IJsselmeer en het Markermeer vereisen echter een aanvullend vaarbewijs.

De opleiding voor het klein vaarbewijs 1 duurt 3 avonden, waarvan de laatste avond gebruikt wordt om samen met de docent proefexamens te maken

Cursus data:

NIEUWE DATUM VOLGT

Cursus locatie: Schuttestraat 13, Koudekerke

Prijs: € 225,- inclusief BTW

Inschrijven of meer informatie: Neem direct contact op met Vaarschool 4U

Klein vaarbewijs 2

De aanvulling is Vaarbewijs 2. Klein vaarbewijs 2 is dus geen onafhankelijk vaarbewijs. Na het behalen van dit extra examen mag u overal varen. Mits u in het bezit bent van vaarbewijs I. Ook op de nationale en internationale kustwateren. Overigens geldt ook hier dat de maximale lengte van een schip 25 meter is. Voor langere schepen is een Groot pleziervaartbewijs vereist.

De opleiding voor het klein vaarbewijs 2 duurt 4 avonden, waarvan de laatste avond gebruikt word om samen met de docent proefexamens te maken.

Cursusdata

11, 12, 13 en 14 april 2023 (van 19.00-22.00 uur)

Cursus locatie: Schuttestraat 13, Koudekerke

Prijs: € 335,- inclusief BTW

Inschrijven of meer informatie: Neem direct contact op met Vaarschool 4U